ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ SHISHA

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟ SHISHA ΣΑΣ

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει πρώτα να ελέγξετε αν έχετε πραγματικά το σωστό υλικό στο σπίτι ή αν πρέπει να το αποκτήσετε πρώτα. Πολλά από αυτά τα υλικά είναι πιθανό να είναι και στο νοικοκυριό σας. Για να καθαρίσετε σωστά το shisha σας, χρειάζεστε:

  • μια μακριά, στρογγυλή βούρτσα
  • ένα πανί και ένα σκεύος καθαρισμού
  • οδοντογλυφίδες
  • μπέικιν πάουντερ
  • οδοντόκρεμα
  • ή ειδικά καθαριστικά shisha.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ SHISHA ΣΩΣΤΑ: ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Για να καθαρίσετε το shisha όσο το δυνατόν πληρέστερα, θα πρέπει να το αποσυναρμολογήσετε. Τα διάφορα μέρη είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά και έχουν διαφορετικά σχήματα, έτσι ώστε να απαιτούν ατομική επεξεργασία. Σημειώστε ποιο μέρος ανήκει, ώστε να μπορείτε να επανασυναρμολογήσετε εύκολα το Shisha μετά τον καθαρισμό.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ

Η κεφαλή του καπνού είναι ένα κεντρικό μέρος κάθε σιΐσα. Δεδομένου ότι ο καπνός και ο άνθρακας καίγονται, συνήθως χρειάζεται ιδιαίτερα εντατικό καθαρισμό. Τα κατάλοιπα καπνού συχνά κολλάνε μεταξύ τους. Προχωράτε διαφορετικά ανάλογα με τη φύση της επιφάνειας. Για παράδειγμα, οι γυάλινες κεφαλές καπνού μπορούν να καθαριστούν με αυτόν τον τρόπο:

1. Χρησιμοποιήστε την οδοντογλυφίδα για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα καπνού από τις οπές.

2. Ξεπλύνετε καλά την κεφαλή του καπνού με υγρό έκπλυσης (για παράδειγμα Orange Cleaner) και νερό

3. Εάν υπάρχουν ακόμη υπολείμματα στο κεφάλι, μπορείτε να το

μουλιάσετε σε ξύδι για 10 λεπτά. 

4. Στη συνέχεια, η κεφαλή του καπνού καθαρίζεται ξανά με υγρό πλύσης και ξεπλένεται με ζεστό νερό.

Εάν έχετε κεφαλή καπνού με τραχιά επιφάνεια (χωρίς τζάμια), ο καθαρισμός είναι λίγο διαφορετικός. Σε αυτήν την περίπτωση, προχωρήστε ως εξής:

1. Αφαιρέστε επίσης τα υπολείμματα καπνού με την οδοντογλυφίδα

2. Μην ξεπλύνετε την κεφαλή του καπνού με νερό!

3. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε τώρα να αφαιρέσετε περαιτέρω υπολείμματα με χαλύβδινο μαλλί

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΕΥΚΑΜΠΤΟ ΣΩΛΗΝΑ

Ο σωλήνας είναι ένα στοιχειώδες μέρος του shisha. Ωστόσο, πρέπει να καθαρίζεται πολύ προσεκτικά. Όταν χρησιμοποιείτε παραδοσιακούς σωλήνες, πρέπει να εξοικονομείτε νερό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να σκουριάσει ο σωλήνας. Είναι καλύτερο να ξεπλύνετε το σωλήνα με νερό μόνο εάν είναι πολύ βρώμικο. Τότε πρέπει να στεγνώσει σωστά. Αυτό λειτουργεί, για παράδειγμα, με ένα τυπικό στεγνωτήρα μαλλιών. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης υψηλής ποιότητας σωλήνες που είναι ανθεκτικά στη σκουριά. Αυτά τα μοντέλα μπορούν φυσικά να ξεπλυθούν μετά από κάθε χρήση. Είναι το ίδιο με τους σωλήνες σιλικόνης.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΠΟΛ SHISHA

Το γυάλινο δοχείο του ναργιλέ περιέχει το υγρό που ψύχει τον χαρακτηριστικό ατμό. Επειδή βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη στήλη καπνού, πρέπει επίσης να καθαριστεί. Τα κατάλοιπα μπορούν να εγκατασταθούν εδώ. Δεν αρκεί απλώς η απομάκρυνση του χρησιμοποιημένου νερού. Εάν το γυάλινο δοχείο δεν αδειάσει και το νερό δεν αλλάξει, όλο και περισσότερα υπολείμματα θα συσσωρευτούν, κάτι που τελικά είναι αισθητό στη γεύση. Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το γυάλινο δοχείο, κάντε τα εξής:

1. Αδειάστε το χρησιμοποιημένο νερό

2. Γεμίστε το γυάλινο δοχείο περίπου στα μισά με ζεστό νερό. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό. Στη χειρότερη περίπτωση, το μπολ shisha μπορεί να πηδήξει.

3. Τώρα μπορείτε να διαλύσετε τη σκόνη ψησίματος στο ζεστό νερό. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων. Εναλλακτικά, υπάρχουν επίσης ειδικοί καθαριστικοί παράγοντες για τον καθαρισμό του μπολ shisha. Οι γλωττίδες πλυντηρίου πιάτων ή η σκόνη είναι επίσης κατάλληλες.

4. Για να βεβαιωθείτε ότι το πάνω μέρος του γυάλινου δοχείου είναι επίσης καθαρό, περιστρέψτε το ελαφρά προς τα εμπρός.

5. Μπορείτε να καθαρίσετε την ορατή βρωμιά με μια παχιά στρογγυλή βούρτσα.

6. Τέλος, το δοχείο ξεπλένεται και πάλι με καθαρό νερό.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΚΑΠΝΟΥ

Φυσικά, ο πλήρης καθαρισμός ενός shisha περιλαμβάνει επίσης τη στήλη καπνού. Είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και κατευθύνει τον καπνό από το κεφάλι στο γυάλινο δοχείο και πίσω στον εύκαμπτο σωλήνα. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζονται διάφορα υπολείμματα μέσα στη στήλη καπνού, τα οποία πρέπει να αφαιρεθούν σε κάθε περίπτωση. Διαφορετικά θα παρατηρήσετε μια δυσάρεστη γεύση την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε. Η οδοντόπαστα μπαίνει στο παιχνίδι κατά τον καθαρισμό της στήλης καπνού. Αυτό είναι ιδανικό για την αφαίρεση των κολλημένων υπολειμμάτων μέσα στη στήλη καπνού. Βάλτε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στη μακριά στρογγυλή βούρτσα και μετά τρίψτε καλά το εσωτερικό της στήλης. Στο τέλος, η στήλη του καπνού ξεπλένεται με καθαρό νερό. Αυτό θα αποτρέψει μια ακατάλληλη γεύση οδοντόκρεμας από το να μένει πίσω. Μπορείτε εύκολα να σκουπίσετε το εξωτερικό της στήλης καπνού με ένα υγρό πανί. Για να μην υπάρχουν λεκέδες νερού στο γυαλιστερό μέταλλο, είναι καλύτερο να στεγνώσετε αμέσως τη στήλη από το εξωτερικό. Από καιρό σε καιρό, μπορείτε επίσης να μουλιάσετε τη στήλη καπνού σε κιτρικό οξύ (μόνο με ανοξείδωτο χάλυβα ή γυαλί!). Αυτό αφαιρεί τις εναποθέσεις ασβεστοκονιάματος και αποτρέπει τη ζημιά στο νήμα.

ΤΕΛΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

Πριν επανασυναρμολογήσετε το shisha, είναι καλύτερο να αφήσετε όλα τα μέρη να στεγνώσουν ξεχωριστά. Για παράδειγμα, μπορείτε να απλώσετε το γυάλινο δοχείο, τη στήλη καπνού και την κεφαλή του καπνού σε πετσέτες. Αφού στεγνώσουν καλά όλα τα μέρη, μπορείτε να επανασυναρμολογήσετε το shisha σας και, θεωρητικά, να το επαναφέρετε αμέσως σε λειτουργία Συνιστά επίσης την επεξεργασία των νημάτων με λίγο μαγειρικό λάδι.Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.